(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Kapustová polévka
Potřebné ingredience
růžičková kapusta, slanina, kostka masoxu, cibule,sádlo,hl.mouka
Postup přípravy
Na sádle zpěníme cibulku, zaprášíme hl.moukou a uděláme polotmavou jíškou. Zalijeme vývarem z jednoho masoxu a přidáme růžičkovou kapustu /když není čerstvá, dávám jedno balení zmražené/. Povařím do poloměka. Pak lehce projedu mixérem, aby se ne úplně vše rozmixovalo,čímž se polévka zahustí. Na pánvi si osmahnu slaninou na kostičky a i pár plátků osmahnu v celku. Polévku dosolím, dopepřím a vsypu osmaženou slaninu na hostičky. Podávám ozdobené plátkem osmažené slaniny. Kdo chce, může přidat česnek, ale není nutné. Polévka jde připravit také půl na půl z růžičkové kapusty a z hlávkové kapusty /pro ty co zrovna naholdují nasládlé chuti růžičkové kapusty/.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé